2011-01-30 16:38:26• hírek • Szatmár.ro

Két csapat jutott tovább

A szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola sporttermében rendezték meg a Mesevetélkedő megyei szakaszát. A megmérettetésen harmincegy csapat vett részt.

Nagy izgalommal várták a kisiskolásokból összeállt négyfős csapatok, hogy szombaton délelőtt megkezdődjön a Mesevetélkedő megyei döntője, melyen a megye minden pontjáról érkező gyerekek vettek részt. A szombati, megyei szakaszon harmincegy csapat mérte össze tudását.

A verseny szervezői, Leiti Mónika és Román Melinda tanítónők lapunknak elmondták, ezúttal is négy meséből kellett felkészülniük, és az ezekhez kapcsolódó feladatlapokat kellett kitölteniük a verseny folyamán.

A diákok feladatlapjait héttagú zsűri értékelte: Miclăuş Judit tanfelügyelő, valamint hat pedagógus - Lieb Andrea, Blatniczki Cecília, Szabó Ágnes, Májer Enikő, Urbán Tünde és Tillinger Melitta. Amíg pedig a zsűri kijavította a feladatlapokat, Sárosi Melinda, az Aurel Popp Művészeti Líceum és Szejke Otília, a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola tanítója vidám, interaktív játékokat játszottak a diákokkal, akik délben finom péksüteményt és illatos, forró teát kaptak uzsonnára.

A feladatlapok kiértékelését követően a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont „Tigrisek" csapata lett az első - tagok: Scheitli Krisztina, Szarvadi Engelbert, Baliga Máté, Ghititi Edmond, felkészítőjük Renn Renáta, a második helyen a Mircea Eliade Általános Iskola „Ügyi" csapata - tagok: Romocsa Réka, Jakab Edina, Deszti Rafael, Nyíri István, felkészítőjük Leiti Mónika - végzett, míg a harmadik díjas a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola „Méhek" csapata - tagok: Kintel Alexandra, Strati Nicoleta, Demkó Kitti, Illyés Odett, felkészítőjük Zurik Mónika - lett.

Az első két csapat elnyerte a jogot a március végén Nagyváradon megrendezendő határokon átívelő döntőben való részvételre, míg a harmadik helyezett csapat a Napsugár különdíjában részesült.


Igazán népes volt a Mesevetélkedő megyei szakasza
Igazán népes volt a Mesevetélkedő megyei szakasza


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: